Karamelliskake.

Karamell er godt,
og hjemmelaget is er godt,
sammen ble de….enda bedre??

Denne kaken hadde jeg med i 40 års dag,
og jeg må si at pynten kanskje ble litt…..barnslig….nybegynner….
Noe deromkring,
men jeg fikk da frem budskapet;0)

Det ble litt i hurten og sturten før vi skulle gå:0)

Kaken fant jeg på www.detsøteliv.com

Og den var enkel og grei å få til,
bare du venter til karamellsausen er helt stiv…..
eller bruker ferdig saus, smilsaus e.l.
Jeg måtte såklart lage min egen…
For den ER utrolig god!!

Karamellsaus

20 g smør
35 g brunt sukker (eller rørsukker)
1,5 ss lys sirup
1 dl fløte

iskake

12 digestivekjeks
75 g smør

3 eggeplommer
0,75 dl melis
3 dl kremfløte

 
Smelt sukker, sirup og smør, når det er smeltet rører du.
 
Ha i fløte, rør den inn og sett sausen til side.
 
Hell den i skål når den er kjølnet, rør når den kjøler seg for å unngår snerk.
 
Knus kjeksene, smelt smøret og bland godt.
 
Trykk kjeksblandingen ut i en 22* form med bakepapir i bunnen.
Sett den kaldt.
Visp kremen stiv.
 
Pisk eggeplommer og siktet melis.
Bland med slikkepott, kremen og eggedosisen.

 
Bland helt kald karamellsaus i kremen, forsiktig med slikkepott.
Ha blandingen over den avkjølte bunnen.
 
Ringle over mer karamellsaus til pynt…..
Men min saus forsvant med et svupp! ned i kaken,
og la seg rett i bunnen,
noe som gjorde bunnen SVÆRT hard…..
Anbefaler derfor å la kaken fryse i noen timer,
og så ringle på mer karamallsaus for å få en fin topp på kaken,
og forhindre at bunnen blir så hard…..
Men uansett…..den ble veldig god!

Desverre ingen bedre bilder,
tar seg ikke ut å ha fotosession av sin egen kake i andres 40års kalas!!

Men en enkel og god kake.
Bare prøv!!

0 kommentarer til «Karamelliskake.»

  1. Nam 🙂 Karamell og iskake 😀 Må nesten prøve å lage denne en dag 🙂 Har lagret oppskriften på pcen nå 😉 Så nå er det bare å handle ingrediensene 🙂
    Takk for tips 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.