Havregrøtrundstykker. Enkelt og godt.

Jeg elsker havregryn! Havregryn er kornets vinner! Den kan brukes i alt fra frokostblanding til pizzadeig. Lys og lett, saftig og god. Mang en pizzabunn har hatt godt med havregryn ,i uten at noen kommenterte annet enn at den var saftig. I vaflene er de og geniale, men pass på og ikke bli for ivrig, da kan de bli litt tunge. 
Her er dages lunsj:

Lag litt tynn havregrøt med melk og  1 ts salt. Legg i1-2 ss margarin og la den avkjøle.  Når temperaturen er passelig tilsettes gjær ( her tenker du ca dl i grøt mengde, 5 dl = 50g gjær. ) Ha gerne i en slant havrekli om grøten er tynn.
Når du så har hatt i gjæren, ta en halv ts sukker og så hvetemel til en god deig.
La heve ca en halvtime, trill ut pølser (dette er en hurtig versjon av rundstykker) Som klappes litt flate.

Kuttes på stekebrettet med pizzahjul. La etterheve 30-45 min. 

Pensles med melk, dryss over valmuefrø og havregryn
Stekes 225* i 12-15 min. Avkjøles på rist.
Saftige og gode rundstykker som holder seg et par dager. 

0 kommentarer til «Havregrøtrundstykker. Enkelt og godt.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.