Knallgode scones med Geitost og Gressløk

Eller: Buttermilk Biscuits whith Goat Cheese and Chives.
hvis du vil ha det på engelsk….
Uansett, supergode til potetsuppen vi hadde idag,
god smak,
UTEN at det ble sterk geitostsmak, for deg som er redd for det.
Gubben og Guttene spiste med stor apetitt,
og ble litt lang i masken da jeg sa det var geitost scones….

Sprø utenpå og myke inne……
med god smak.
Perfekt til potetsuppe!

Disse må du prøve,
kjappe og enkle!

Oppskriften fant jeg hos  www.simplyrecipes.com

Jeg har halvert den, og fornorsket den!

GeitostScones

2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts sukker
1/4 ts natron
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
50 g smør, kaldt!
1/2 dl hakket gressløk
125 g geitost, snøfrisk, (et beger)
1,2 dl kulturmelk
Litt ekstra mel til utbaking.
 
Bland alle de tørre ingrediensene i en skål. Skjær det kalde smøret i terninger, 
vask hendene (hvis du ikke har gjort det!!) Og smuldre smøret i melet.  
Bland så i hakket hvitløk, og så osten. Her må du gjerne bruke en gaffel for å jobbe den inn,
eller bruke hendene her og!
 
Ha over surmelken, og rør raskt sammen. Deigen blir klissete,
ha litt mer mel på før du skraper den ned på godt melet bakebord!
 
Klem den utover med melete hender til en runding. Den kan godt være litt tykkere enn min om du ønsker.
Ta en deigskrape eller en melet kniv og del i åtte biter.
 
Legg bitene på bakeplate med papir, og pensle de med litt ekstra surmelk.
Stekes på 200* i 20 minutter, til de er lysebrune.

Serveres til suppe eller salat,
tipper disse er god til salat!!
Eller spis dem som de er…….

De var kjemepegode!!

Oppskrift på potetsuppe finner du her

0 kommentarer til «Knallgode scones med Geitost og Gressløk»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.