Vårlig tian, en nydelig grønnsaksrett med urter.

Denne retten laget vi på urtekurset,
og jeg falt pladask!!
Aldeles nydelig!
Jeg laget den her hjemme til gubben og guttene,
de var vel ikke like begeistret……
And for crying out loud, where`s the MEAT!!!
Jeg spiste dette to dager på rad,
og elsket det like mye hver gang,
tror dette må være en «kvinne» rett jeg:0)

Vårlig Tian

Til 4 personer.

2 paprika
2 løk
1 liten aubergine
1 liten squash
3 tomater
1 fedd hvitløk
olivenolje
fersk timian
parmesanost
salt og pepper

 
Start med å grille paprika. Legg paprika med snittflate ned, renset for kjerner,
på bakepapir, sett i ovnen øverst med grillelement på, ca 225-250*
Gjør klar en glassbolle med plastfolie på.
 
Når paprikaene er svidd på toppen tar du de ut og lemper de over i skålen,
ha på folien helt tett, og la de stå til de har kjølt seg ned.
 
De rynker seg og ser så skrøpelig ut, men skinnet bedrar,
og det er nettopp dette skinnet vi skal fjerne….
Finn en liten kniv og dra skinnet av.

Ha ovnen på 200* vanlig varme (slå av grillen)
gni oppskjært aubergine med olje og dryss på salt, la dem steke i ovnen 5-10 min
 
Skjær paprikaen i strimler, det samme gjør du med løken, og den steker du blank i olje
Squashen og tomaten skjæres i skiver.
 
Legg løk og frillet paprika i en smurt form, klipp over timian og press over hvitløken (kan sløyfes)
 
Legg så i taksteinsform over auberginer, tomater og squash, jeg brukte rund form od da ble det som dette.
Dryss over salt og pepper, ca 1 ts av hver..

Stek i ovnen på160* i 50 minutter,
ta den så ut, dryss over ønsket mengde revet parmesan, og stek videre 10 minutter.


Nytes med brød og en urtekrem,
Urtekremen skal jeg lage ny av og legge ut oppskrift,
er det noen som trenger den før så bare si ifra:0)

Dette kan absolutt anbefales:0)
For dere kvinner;=)
 

0 kommentarer til «Vårlig tian, en nydelig grønnsaksrett med urter.»

  1. Ååh, dette vekker gode minner! Jeg spiste mye Tian i Frankrike da jeg bodde der i min ungdom. 🙂
    Men, vi lagde en alltid en enklere og raskere variant, og det har jeg fortsatt med her hjemme også: Vi bruner lett 2 løk i panna, og legger det så ned i en ildfast form. Deretter skivede tomater og squash sånn som du viser over her, (men jeg varmer aldri opp squashen i ovnen først, og bruker ikke tid på paprika…). Selvsagt med timian! Pesto på toppen var nytt for meg, men det må jo bare prøves. Takk for utfyllende mattips! 😀

  2. Ninaforfatter:Ja det var skikkelig godt altså, heldige du som har bodd i frankrike, høres spennende ut. Enig med at timian er viktig ja, men den grønne sausen er ikke pesto, det er en urtesaus, kjempegod, skal snart blogges den og:0)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.