Søndagsmiddag. Langstekte nakkekoteletter med annerledes tilbehør…

Vi må ha litt forandring i kostholdet,
prøve nye sammensetninger og våge noe nytt,
som kanskje høres helt merkelig ut,
men som faktisk kan smake skikkelig bra sammen!

Langstekte nakkekoteletter, hasselbackpoteter, sjysaus, ertepurè, soppstuing OG dadler med bacon….

Det er ikke SÅ merkelig som det ser ut,
vi bruker jo ofte noe søtt, som ripsgelè eller tyttebær til kjøtt og brun saus,
det søte fikk vi altså her fra fikenen.
Og det smakte godt med små biter til !

 
Stek kotelettene raskt i varm panne, legg de i ildfast form, salte og pepre,
og stek dem så på 150* i ca en time.
Kok ut pannen med 2 dl vann og spar dette.
Ta de så ut, dekk med folie og la de hvile mens du steker potetene.
Skru ovnen opp på 225*
Skrell potetene, skjær så en liten flik av under på poteten, sånn at den står støtt!
Hvil tuppen av kniven på skjærebrettet, skjær tynne hakk i poteten UTEN å skjære igjennom!!
Skyv med den andre hånden poteten bortover mens kniven jobber,
nå du nærmer deg slutten, snu poteten så du har god plass til å holde.
 
Bland 50 g mykt smør med et fedd presset hvitløk, 1 ts paprika, 1 ts salt og litt kvernet pepper.
Klipp gjerne litt fersk timian i og.Smør dette utover toppen på potetene,
som nå er plasert i en ildfast form. Kan være litt knotete, bruk hendene!!
Sett i ovn på 225* i 45-50 minutter (ta ut når det er 10-15 minutter igjen og strø på revet ost)
 
Fjern stenene fra dadlene og legg i en liten bit hvitløk.
Snurr så bacon rundt, 1/2 slice til hver daddel (velg de MINSTE dadlene)
Sett disse inn i ovnen de siste 10-15 minuttene med potetene.
Stek 5 champinjong i biter i margarin og olje, salte og pepre, 
Ha de i en panne, hell på 1 dl fløte og la det koke inn. 
 
Ta ut potetene10-15 minutter før og dryss på revet ost.. la de steke ferdig,
kjenn med kniv om de er gjennomstekt.
Kok opp en pakke selskapserter, la de koke seg mør i lettsaltet vann.
Hell av vannet og ha i 50 g smør, salt og pepper, mos med stavmikser.
Fra kotelettene har det nå rent ut sjy, bland denne med avkoket fra pannen,
la det koke opp, bland 1 toppet ss maizenna med kaldt vann og spe sausen med dette.
smak og suppler med buljong, 1/2 dl fløte, sukkerkulør for farge, og litt søt soyasaus/sukker.
La kotelettene varme seg litt i ovnen.

Vips, så har du en søndagsmiddag en konge verdig!!

Selv om noen ikke var særlig begeistret for den erte-purèen……

God søndag, for det er enda litt igjen av den….
 

 

0 kommentarer til «Søndagsmiddag. Langstekte nakkekoteletter med annerledes tilbehør…»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.