Dagens middag er i boks,
eller i magen kanskje,
det ble en broket opplevelse,
veldig godt,
men ikke helt som planlagt….
Men fornøyd ble vi:0)
Jeg laget en liten paideig før jobb,
samt satt en kaldhevet deig,
(kaldhevet rundstykker fra axa)
(takk Jorunn:0))
Og la koteletter i marinade, sommerkoteletter
Brukte idag en ferdig marinade fra Santa Maria! Allround marinade.
Paideig 20 cm d form
60 g smør
1/2 dl sammalt hvete grovt
1 1/2 dl hvetemel
1-2 ss kaldt vann
Fyll:
2 egg
1 dl creme fraiche
3 vårløk
salt og kvernet pepper, smak til!
2 dl revet ost (lagret jarlsberg)
Smuldret mel og smør, jevnet med vann til en klumpedig,
Og trykket den ut i en form.
Jeg brukte idag en 20 cm form med løs bunn,
mycket praktisk!!
Vårløken surret jeg i litt smør
Egg, creme fraiche og balsamico eddik vispes lett sammen.
Paiskallet skal hvile i kjøleskap minimun 30 minutter,
prikk det med gaffel,
og forsstek ca 10 minutter på 200*
Ha i vårløk, ost og eggestanden.
Stekes ca 20-25 minutter 200*
Tomatsalaten laget jeg etter å ha sett Jamie Oliver i Andalucia,
surret chorizo pølse i litt olje
Til den blir godt stekt
Har i hvitløk og nyyyyter den fantastiske duften…
Heller over litt eddik, (han brukte sherryeddik som jeg nå ønsker meg)
Jeg brukte balsamicoeddik.
Helles over tomat og vårløk med litt balsamicoeddik,
brukte ikke all sausen.
Ellers har jeg hoppet frem og tilbake i valg av tilbehør,
skulle lade en holandaise saus…….meeeeeen gikk ikke så bra…
Jeg skal prøve igjen!!
Ferske rundstykker,
rømmedressing,
sommerkoteletter,
purrepai
bacon og asparges
og tomatsalat
En heftig herlig mandagsmiddag,
for vi SKAL jo kose oss litt om mandagen sant??
Har du hatt en god middag,
eller starter du uken med en skikkelig sunn rett??
Ha en nydelig mandagskveld!!