En herlig «spansk» pastasalat!!

En mektig men såååå god pastasalat!!
Og den fant jeg faktisk i BT magasinet idag!!

(og hvis du lurer,
så må jeg inrømme at jeg ofte sjekker matsidene først om lørdagen!)


Gubben og guttene skal ut og se finalen,
vi spiste en litt amputert tapas middag før avreise,
kyllingklubber ovnsstekte poteter og pastasalat.
Pastasalat med SPANSK spekeskinke!!
For her er endelig familien enige,
– Go Barca!!!


Spansk serrano skinke, pinjekjerner og basilikumsaus.
Mektig godt!!

Her er oppskriften som den sto i BT,
(til 6 personer)
jeg halverte oppskriften,
det ble ganske mye likevel.

1 pk penne (jeg brukte farfalle), kokt og avkjølt.
3 fedd hvitløk
3 små egg
sort pepper, 10 vridninger
(jeg brukte litt salt og)
4 dl solsikkeolje (nøytral olje)
70 g ristede pinjekjerner
1 potte basilikum
200 g parmesan (den droppet jeg idag)


Ha egg, hvitløk og basilikum i stavmikserbollen,
hell over oljen,
stikk stavmikseren helt ned, og kjør nedenfra og opp.
Hvis den skiller seg, prøv med litt iskaldt vann,
hvis ikke spe med mer egg.
(det gikk helt fint for meg)

Nå har du en grønn herlig saus.

Bland kokt pasta, skinke og pinjekjerner,
og bland så sausen i.

Pynt med basilikum og litt av skinken.

Spis den sammen med annen tapasmat,
ellers vil jeg anbefale et godt landbrød til,
(jada, han anbefalte det han i avisen og…..)

God var det iallefall,
og en smak av spania!

Skal du se finalen??



 



0 kommentarer til «En herlig «spansk» pastasalat!!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.