En mektig men såååå god pastasalat!!
Og den fant jeg faktisk i BT magasinet idag!!
(og hvis du lurer,
så må jeg inrømme at jeg ofte sjekker matsidene først om lørdagen!)
Gubben og guttene skal ut og se finalen,
vi spiste en litt amputert tapas middag før avreise,
kyllingklubber ovnsstekte poteter og pastasalat.
Pastasalat med SPANSK spekeskinke!!
For her er endelig familien enige,
– Go Barca!!!
Spansk serrano skinke, pinjekjerner og basilikumsaus.
Mektig godt!!
Her er oppskriften som den sto i BT,
(til 6 personer)
jeg halverte oppskriften,
det ble ganske mye likevel.
1 pk penne (jeg brukte farfalle), kokt og avkjølt.
3 fedd hvitløk
3 små egg
sort pepper, 10 vridninger
(jeg brukte litt salt og)
4 dl solsikkeolje (nøytral olje)
70 g ristede pinjekjerner
1 potte basilikum
200 g parmesan (den droppet jeg idag)
Ha egg, hvitløk og basilikum i stavmikserbollen,
hell over oljen,
stikk stavmikseren helt ned, og kjør nedenfra og opp.
Hvis den skiller seg, prøv med litt iskaldt vann,
hvis ikke spe med mer egg.
(det gikk helt fint for meg)
Nå har du en grønn herlig saus.
Bland kokt pasta, skinke og pinjekjerner,
og bland så sausen i.
Pynt med basilikum og litt av skinken.
Spis den sammen med annen tapasmat,
ellers vil jeg anbefale et godt landbrød til,
(jada, han anbefalte det han i avisen og…..)
God var det iallefall,
og en smak av spania!
Skal du se finalen??
Mmm! Så UTROLIG godt ut! Dette må jeg prøve ut en dag. Legger deg til på bloglovin jeg, utrolig masse godt her inne! 🙂
benedicteped:Takk:0)
Den der fristet veldig altså. Skinke står på handlelisten til mandag!
Om parmesan skal med, skal den da stavmixes med dressingen?:)
Julie: Det kan den, men riv/hakk den da først. Kan event. rives og tilsettes etterpå og 🙂
Nam. Den så veldig god ut. Er det best å lage den samme dag eller dagen før servering?
Sølvi: Hei. Tror jeg ville laget denne samme dag 🙂 Lykke til